2022-ben is folytatódik a Gazda leszek program

2022-ben is folytatódik a Gazda leszek program

A „Gazda leszek” program 2022-ben is folytatódik, megismerve és vonzóvá téve ezáltal az agráriumot a gyermekek számára. Ennek keretében a székesfehérvári Szivárvány Óvoda, Püspökkertvárosi Tagóvodájába látogattunk el.

Az intézmény nagy csoportos Csicsergő csoportja és óvónőik izgatottan várták az eseményt. Az ifjú nemzedék rendkívül fogékony volt a témára és interaktívan, kérdezz-felelek formában, érdeklődve kísérték végig az előadást, melyben megismerhették a gazdálkodás sokrétű formáját. Az érintett témakörökre önállóan is tudtak példákat felsorolni az ovisok, és hozzá tudtak szólni minden említett területhez. Szó volt az állattartásról, növénytermesztésről, de kitért az előadás a zöldségekre és gyümölcsökre is, illetve arra, hogy miért érdemes helyi termelők által előállított termékeket vásárolni.

Nagyné Cseterics Éva óvodaigazgató arra ösztönözte a gyerekeket, hogy szüleikkel látogassanak ki a piacra, mert az ott vásárolt termékek nem csak jobb minőségűek és frissebbek, de egészségesebbek is lehetnek. Végezetül pedig – a gyermekek legnagyobb örömére -, kiosztásra kerültek a verses színezők, melyet érdeklődve és izgatottan lapozgattak az óvodások. Horváth Miklós Csaba, Székesfehérvár Megyei Jogú Város 13. számú választókörzetének önkormányzati képviselője is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt és bekapcsolódott a verses füzetek kiosztásába.

A „Gazda leszek!” program továbbra is elhivatott, hogy megismertesse és népszerűsítse a magyar agrárium értékeit.

Kapcsolódó cikkek:
https://www.szekesfehervar.hu/a-szivarvany-ovodaba-erkezett-az-agrarkamara
https://www.feol.hu/helyi-gazdasag/2022/01/a-szivarvany-ovodaba-erkezett-a-szekesfehervari-gazdakor-gazda-leszek-programja

2022.01.20.