Szervező

Varga Imre István

Több generációra visszamenőleg gazdálkodó családban nőttem fel. A tradíció az államosítás miatt néhány évtizedre megszakadt. Édesapám azonban ismét földet vásárolt Székesfehérvár környékén a kárpótlási jegyeken. Ő indította újra a családi gazdaságot, ami már gyerekként is a mindennapjaim része volt, de aktívan úgy másfél évtizede kapcsolódtam be a tevékenységekbe.

Főleg szántóföldi növénytermesztésre specializálódtunk. Búzát, kukoricát, árpát, napraforgót, repcét vetünk, termesztünk. A szükséges munkákat magunk végezzük, így traktorban dolgozó gazdaként magam is megtapasztalom a mezőgazdasági munka kihívásait, valamint a szépségeit és sikereit egyaránt. A gyakorlati tapasztalataimat a mezőgazdasági mérnök képzés ismeretanyagával bővítettem ki, ami rálátást ad az agrárium további területeire. 

A NAK Fejér megyei szervezetének elnökeként alapvető célom, a hatékony működés, és magas színvonalú szolgáltatás biztosítása a népes tagság számára. Folytatni kívánom elődeim által megkezdett elkötelezett munkát és lobbitevékenységet Fejér megye agráriumának fejlődéséért. Fontosnak tartom a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara meglévő kapcsolatainak ápolását, elmélyítését, és – minél szélesebb körben – újabbak létesítését.