Dr. Nagy István agrárminiszter

Alkotásra hív az Agrárminisztérium

A Föld napja alkalmából két pályázatot is hirdetett az Agrárminisztérium: az ÉV BISEL (Bioindikáció az Iskolai Oktatásban Program) fotósa pályázatára a 7-9. és 10-12. évfolyamosok jelentkezését, míg meseíró-pályázatára óvodás kortól egészen felnőtt korig várják a jelentkezéseket. A fotókat szeptember 15-ig, míg a meséket május 31-ig lehet leadni.

A Föld Napja alkalmából idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év BISEL fotósa országos pályázatot. Ezúttal két korosztály, a 7-9. és a 10-12. évfolyam versenyezhet három témakategóriában. A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit, szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal, és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig, és kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várják.

Az Agrárminisztérium meseíró pályázatot is indított a Föld napja alkalmából a beporzó rovarokról, és a „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv is készül. A felhívásra óvodai csoportok, általános és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek. A pályaműveket május 31-ig lehet feltölteni a https://kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/alkotasra-hivja-a-fiatalokat-az-agrarminiszterium

2021.04.30.