Digitális Agrárakadémia Martonvásáron

Digitális Agrárakadémia Martonvásáron

?‍? A Digitális Agrárakadémia soron következő bemutatójának Martonvásár adott otthont. A MATE és a MAGOSZ közös szervezésében a DAA-bemutatóüzemi hálózatra alapozott rendezvényen Kauserné Dr. Szabó Virág, a Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdakörenek elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Sebők András, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Környezettudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa, „Távérzékelés a mezőgazdaságban” címmel tartott előadásában felvázolta, hogy a mezőgazdaságban milyen célok elérésére használhatóak eredményesen a különböző drónok.

? Az Agroverzum Tudományos Élményközpontban tartott rendezvényen Szundy Péter, a Marton Genetics cégcsoport stratégiai igazgatója „A vetőmag trendek – kalászosok, kukorica” címmel tartott előadást, melyben kitért arra is, hogy a vetőmagnemesítéshez hogyan járul hozzá a távérzékelésre alapozott technológia fejlődése.

? Bögyös Zsolt, a Fejér Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője a megyei agrár és vidékfejlesztési támogatások aktualitásairól tájékoztatta a résztvevőket és kiemelte, hogy 2023-tól területi monitoring rendszert vezetnek be, amely műholdképeket használ majd.

ℹ️ Az előadások rámutattak arra, hogy a távérzékelés felhasználásának számos területe van a mezőgazdaságban, így több aspektusból is megvilágításba került, hogy ennek a tudományterületnek milyen gyakorlati haszna van a mindennapokban. A Fejér Megyei Gazdakörök Szövetsége és az Ifjú Gazdák Fejér Megyei Gazdaköre szervezésében a rendezvénysorozat következő állomása Enyingen lesz.

2022.10.28