Az ország minden megyéjébe eljutottak a kadványaink

Fejér megye legjobb civil kezdeményezésű programja

A Civilek Napja alkalmából nyílt kiállítás megnyitóján ismertették annak a pályázatnak az eredményét is, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér megye legjobb, civil kezdeményezésű programját.

A tárlatot Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg

„Azokat a civil szervezeteket ünnepeljük ma, a Civilek Napján, amelyek szorosan kapcsolódnak a mi fehérvári mindennapjainkhoz, akikkel különböző időszakokban kapcsolatban vagyunk és akik számtalan formában járulnak hozzá közösségünk munkájához, fejlődéséhez, legyen szó akár szabadidős programokról, akár karitatív munkáról, vagy környezetvédelmi programokról. A mi közösségeink ők, az ő erejük mutatkozik meg ebben a munkában. Szükségünk van rájuk az élet minden területén, hogy olyan városban élhessünk, ahol gondolunk egymásra és ahol gondoskodunk egymásról” – fogalmazott megnyitó beszédében Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Dr. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke a Civilek Napja alkalmából korábban meghirdetett pályázat eredményét is ismertette a tárlatnyitón

„A civil társadalom elsődleges funkciója, hogy a hiányzó állami és piaci szolgáltatásokra rugalmasan tudjon reagálni. Emberek csak közösségben tudnak létezni, ennek fejlesztésében a civil szervezeteknek mindig is fontos szerepe volt. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét. Ebből az elgondolásból született meg az a pályázati kiírás, melyet a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hirdetett meg azzal a céllal, hogy megtalálja Fejér Megye legjobb, civil kezdeményezésű programját” – mondta el a pályázatról az Echo Innovációs Műhely elnöke.

A hagyományteremtő felhívásra számos pályamunka érkezett, melyek közül első alkalommal öt került ki győztesként.

Az Echo Innovációs Műhely a nyertes civil szervezeteknek egy kültéri tablókiállítást ajánl fel a 2022-es Önkéntesek Hete rendezvénysorozat részeként, melynek keretében megismertethetik a munkásságukat, eredményeiket az érdeklődőkkel a Fehérvári Civil Központ előtti téren.

A nyertesek a következők:

– V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete
– Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület
– Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány
– Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete
– Székesfehérvár és Környéke Gazdakör Egyesület

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/tablokiallitas-nyilt-a-civil-kozpont-elott-a-25-eves-echo-innovacios-muhelyrol

2022.02.01.