Vegyél Fejért! – A közösségi térbe költözött az adventi vásár

Vegyél Fejért! – A közösségi térbe költözött az adventi vásár

Kézművesek, kistermelők, szárnyaikat próbálgató vállalkozók és a vásárlók folyamatosan bővülő köre alkotja a #vegyélfejért. A november elején életre hívott kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt elmaradt karácsonyi vásárok résztvevői új, virtuális helyszínen ajánlhassák portékáikat. A kezdeményezés pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy a tagok száma tízről két hét alatt közel 4000 főre nőtt – mondta el a csoport létrehívója, Berdó-Kovács Erika.

„A közösen szervezett advent híján mindannyiunkban lett egy tátongó űr, így létrehoztam ezt a csoportot, hogy ha személyesen nem is, de online együtt tudjunk készülni az ünnepekre. A #vegyélfejért egy hely, ahol, ti, akik megannyi szépséggel és értékkel gazdagítják a térséget, megtalálhatjátok egymást, és egy hely nekünk, hogy a fotelból is megtalálhassunk benneteket.” – így kezdte köszöntőjét Berdó-Kovács Erika, a közösségi csoport létrehozója, aki az ÖKK Podcast adventi adásában mesél majd az indulásról is.

Mint megtudtuk, a Székesfehérvári Család és KarrierPONT irodavezetőjeként került kapcsolatba a helyi termelőkkel, kézművesekkel, akikkel a PONT által az idei évben szervezett programjaik kapcsán alakult ki szoros együttműködés. A karrier és család témájú, valamint a nők munkába való visszaállását segítő projektjeikhez kapcsolódva nyílt lehetőség a vásárok szervezésére, ahol bemutatkozhattak a vállalkozók, a gyermeknevelés mellett valami új tevékenységbe kezdők. A sorozatot az adventi időszakban szerették volna folytatni, ám a járvány második hulláma nem tette lehetővé a vásár szervezését.

A vállalkozó szellemű kézművesek, termelők keresték a lehetőséget és ebben, mint a közösségi csoport létrehozója, segített Erika. „Eljött az ideje, hogy egymást is segítsétek, eljött az ideje, hogy mi a ti termékeitekkel díszítsük a fát, és az ajándékdobozokat a ti kezetek munkájával töltsük meg. Fogadjatok örökbe egy kézművest idén karácsonyra!” – szól a felhívás. A közösséget biztató, mozgató, ösztönző szervező szerint ez egy szuper kis színtér lehet, míg helyre nem áll a világ rendje.

Forrás: https://www.szekesfehervar.hu/vegyel-fejert-a-kozossegi-terbe-koltozott-az-adventi-vasar

2020.11.28.